Workshops bij Arends Naaimachinehandel

U kunt bij ons ook terecht als u een cursus wilt volgen.

 

Er worden diverse cursussen aangeboden:

 • Creatief met de naaimachine  de kosten zijn € 15,- per les.
 • Lockcursus   de kosten zijn € 75,-  .
 • Quiltcursus  de kosten zijn  € 15,-  per les .
 • Naailessen    de kosten zijn € 15,- per les .
 • Naailessen voor kinderen. De kosten zijn € 12,50 per les .
 • Haal meer uit je naaimachine de kosten zijn € 75,-  .

Info cursussen

Op de eerste donderdagochtend van 10 tot 12 uur van de maand zijn er creatieve cursussen.

Tijdstip naailessen:

Dinsdagavond van 19:30 tot 21:30 .

Woensdag van 10:00 tot 12:00 en 13:30 tot 15:30 zullen binnenkort de naailessen starten.

Het is voor iedereen mogelijk hier in te stromen. Als er een wachtlijst ontstaat, zal er een nieuwe cursus op een andere dagdeel gestart worden . Het aantal personen per cursus is minimaal 3 en maximaal 6 personen.

Altijd al eens  je eigen kleding of woonaccessoires willen maken?

Creatief bezig zijn is populairder dan ooit. Daarom hebben wij een starterspakket samengesteld waarmee je direct aan de slag kan. Dit pakket bestaat uit onder andere de Select 3.2 naaimachine van Pfaff, 5 naailessen voor beginners en vele spulletjes zoals patroontekenpapier, schaar, enz. Het geheel biedt men aan voor € 649,00 waarbij de lessen verzorgd worden door een gediplomeerde coupeuse.
Heeft u al een eigen naaimachine en wilt u daarmee leren naaien dan bent u ook van harte welkom op de lessen .

Marianne  organiseert in samenwerking met Mieke Lesuis uit Duiven en Rhea van de Werken uit Ede naailessen in Heteren, Duiven en Ede. Kom eens kennis maken en wie weet is het wat voor jou. Er worden nieuwe frisse ideeën toegepast waardoor er leuke ontwerpen ontstaan. Het zijn een paar leuke en gezellige ontspannen uurtjes om even helemaal tot rust te komen.

Lockcursus

 •  De eerste les krijg je uitleg over de basisbeginselen van de machine. Je krijgt een instructie map met informatie en oefeningen. Je gaat hiermee aan de slag tijdens de lessen.
 • Je leert het inrijgen van de machine, hoe ga ik om met de spanning, wat doet het differentieel transport en wat doet het ondermes, bovenmes, steeklengte en persvoetdruk.
 • In de lessen ga je de vier, drie – draads, flatlock of platte naad oefenen, de rolzoom, (elastisch) band aannaaien, rimpelen, hoeken naaien, aanhechten, afhechten, boord aannaaien, informatie over een blinde zoom naaien .
 • Afhankelijk of je machine een tweedraads en/of coverlock functie heeft kan je deze oefenen.
 • Werken met siergaren.
 • Informatie over garen.
 • Informatie over het onderhoud van de lockmachine.

Quiltcursus

In kleine groepjes worden de basistechniek van het quilten en patchwork geleerd.

Het Naaiatelier

Neem een kijkje in het nieuwe Husqvarna Viking Naaiatelier – een interactieve site voor alle naaisters die meer willen leren over de basis naaitechnieken. Stap voor stap worden de handelingen getoond, hoe u een rits inzet, een zak creëert, een rokje kunt omzomen en nog veel meer handige tips. Klik op de Naaibenodigdheden in het menu om te zien welke materialen u nodig heeft tijdens het naaien, welke naald u bij voorkeur kunt gebruiken of om te lezen welke garens u het beste gebruiken kunt. Daarnaast is er ook een A-Z woordenboek aanwezig met de meest gebruikte naaitermen – erg handig voor de beginnende naaister!

Schrijf uzelf in voor een workshop